Studie updates

Grote update – It’s been a month ago…

Hey iedereen!

Dat is weer lang geleden.. Het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst iets van me heb laten horen. Ik ben druk bezig geweest met mijn studie, maar ik mis het bloggen toch heel erg. Dus vandaag een grote update! Ik ga vertellen waar ik de afgelopen maand zoal mee bezig ben geweest. Veel leesplezier!

Yessss, mijn tentamens behaald!
Het hoogtepuntje van november was toch wel dat ik mijn eerste tentamens behaald heb. Economie 8.2 – Recruitment 8.1 – Arbeidsbemiddeling 7.4 – Wereld van werk 5.6. Ik ben erg trots op mijn cijfers en ben echt super blij dat ik een 5.6 voor wereld van werk behaald heb. Dat vak vond ik zo moeilijk!

Van deze eerste periode heb ik ook geleerd hoe ik het effectiefst kan leren en dat ik volgende keer eerder moet beginnen met leren haha.

403153_317056438347368_244753448911001_911533_890580707_n_large

Nieuwe periode, nieuwe kansen en nieuwe vakken
In periode twee kan ik weer fris starten en heb ik gelukkig alle vakken van periode een afgerond. In deze periode heb ik 7 vakken:

Explore Your Talent
Net zoals in periode een gaan we verder met Exlore Your Talent. Voor dit vak moet ik in periode vier een assessment afleggen en houd ik vanaf de eerste les een portfolio bij. In periode een gingen we onderzoeken wat je heeft gemaakt tot wie je nu bent, dus keken we naar het verleden. In periode twee kijken we naar het heden; wat vind je leuk, waar word je blij van, waar haal je energie uit. Met dit vak leer je echt jezelf kennen.

Integrale opdracht
In periode een hebben we ook een integrale opdracht gedaan, maar die opdracht is afgerond. In periode twee is het doel van de opdracht om een bidbook over talent te maken. Samen met je groepje ga je uitzoeken wat talent is, waar dat te vinden is, hoe je dat kunt binden aan een organisatie en hoe je het kunt ontwikkelen.

Leren en veranderen
Tijdens dit vak leer je bijvoorbeeld over hoe mensen leren, hoe je dat tegemoet moet komen aan de grote diversiteit in de doelgroepen die je als HR-adviseur tegen kunt komen. Ook ga je leren welk ontwikkelingstraject het best ingezet kan worden en wat mogelijke belemmeringen daarvan zijn. Dit vak gaat me tot nu toe redelijk goed af.

Overige vakken
Verder heb ik in periode twee vakken zoals psychologie, loopbanen, talent development en schriftelijke vaardigheden.

Hoe gaat het met mij?
Op het moment heb ik een beetje last van een winterdip denk ik.. Ik kan mijn bed écht niet uitkomen en ben vaak chagrijnig. Maar ondanks dat gaat het heel goed met mij. De studie die ik volg neemt veel tijd in beslag, maar ik werk er met alle plezier aan.

Ook heb ik een verslaving aan sushi ontwikkeld. Mijn vriend, klasgenootjes en ik gaan regelmatig sushi eten. Ik heb ook iedere dag zin in sushi en kan niet wachten tot de volgende keer dat we sushi gaan eten.

Sushi-Love-T-shirt-Design-by-tihmoller-t-shirt-design-585x585

Hoe zit het nu met de blogs?
Ik vind het echt super leuk om blogs te schrijven en haal er ook voldoening uit wanneer ik een nieuwe online zet. Het liefste wil ik twee keer per week een blog online zetten, maar soms red ik dat niet met de dingen die ik nog voor school wil doen. Ik heb in ieder geval een lijstje met dingen waarover ik nog graag wil schrijven, dus stay tuned! 🙂

Vorige blogpost en op de hoogte blijven van de nieuwste blogs?
Heb je mijn vorige blogpost nog niet gelezen? Daarin vertel ik over mijn avontuur in Thailand!

Volg me op Social Media;
Instagram / Facebook!

xOx Sanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s